×
En del av Stockholms stad
Film
Toppen av ingenting
Foto: Pierre Björk

Arkiverat evenemang:

Toppen av ingenting

Film & samtal 15 mars kl 18.00


Klarabiografen


Efter ett liv i sus och dus och månatligt underhåll ärver Nojet, 68, en hyresfastighet av sin nyligen avlidne far. Det hon trodde var en kassako visar sig dock vara en förbannelse och hon kastas handlöst in i en virvlande kedja av skumraskaffärer i den svenska bostadsmarknadens allra skitigaste hörn.

Toppen av ingenting är Måns Månsson & Axel Peterséns andra samarbete sedan Guldbaggebelönade Avalon 2012 med Johannes Brost i huvudrollen, i vilken Måns Månsson även nominerades för ”Bästa foto” och den nu aktuella filmens huvudrollsinnehavare Léonore Ekstrand nominerades för ”Bästa kvinnliga biroll”. Filmen är uttagen i huvudtävlan på Berlins filmfestival som den första svenska filmen sedan Lukas Moodyssons Mammut 2009.

Film & samtal 15 mars: 

När Axel Petersén och Måns Månsson, som regisserat hyllade filmer som Avalon (2012) respektive Yarden (2016), slår sig ihop blir resultatet en unik tripp in i ett Stockholm vi aldrig tidigare sett på vita duken. I Toppen av ingenting vänder regissörerna på perspektiven, och sätter arvtagerskan och ovana fastighetsägaren Nojet, 68, i centrum när hon försöker navigera bostadsmarknadens baksida: försupna brorsöner, bingohallar, advokatkontor och de oönskade hyresgästerna på plan 7. Filmen rör sig sömlöst mellan action, komedi och drama – allt inramat av en sorts folkhemsk campestetik. 

Toppen av ingenting hade nyligen uppmärksammad världspremiär på Berlins filmfestival, och nu bjuder Klarabiografen in till tjuvkik innan filmen går upp på svenska biografer. Visningen inleds med att regissören Axel Petersén och huvudrollsinnehavaren Lénore Ekstrand samtalar med Johan Wirfält, filmchef på Kulturhuset Stadsteatern. Varmt välkomna!

Om filmen:

Genre: Drama
Längd: 88 min
Land: Sverige
År: 2017
Regi: Måns Månsson, Axel Petersén
Skådespelare: Léonore Ekstrand, Christer Levin, Christian Saldert, Olof Rhodin, Carl Johan Merner, Don Bennechi

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

16 mars 2018

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Pensionär:96 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film

Just nu inga föreställningar inlagda