Forum/Debatt

Att skriva politiskt: Sara Stridsberg

I samtal med Madelaine Levy

Studion

Efter ett år av diskussioner kring trygghet, integration och sjukvård, kan årets valresultat innebära stora förändringar inom svensk politik. Hur förhåller man sig som författare till samtidens stora politiska utmaningar och ett nytt politiskt klimat? Vad innebär det att ”skriva politiskt” 2018? Välkommen till Forum/Debatt, där Sara Stridsberg samtalar med kulturjournalisten Madelaine Levy.

Sara Stridsberg debuterade 2004 med romanen Happy Sally. Hon har belönats med bland annat Aftonbladets litteraturpris, Doblougska priset från Svenska Akademin och tidningen Vi:s litteraturpris. Hösten 2014 utkom romanen Beckomberga - ode till min familj, för vilken hon för fjärde gången Augustnominerades.

År 2016 blev hon invald i Svenska Akademin på stol nr 13. Efter att en av svensk kulturhistorias största skandaler briserat, lämnade Sara Stridsberg sitt uppdrag. I höst släpps hennes bok Kärlekens Antarktis.

I Forum/Debatts serie Att skriva politiskt samtalar Sara Stridsberg med Svenska Dagbladets litteraturredaktör Madelaine Levy.

Studion

12 september 2018