×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Skoldebatt

Arkiverat evenemang:

Debatt: Vilken skola vill vi ha efter valet 2018?


onsdag 14 mars 2018
Foajé 3 • Fri Entré


Skola och utbildning är en av väljarnas viktigaste frågor inför valet, år efter år. Svenska skolresultat börjar vända uppåt, men än finns stora problem och svåra uppgifter att lösa. Vad kan politiken göra, och vad ska politiken absolut inte göra? Vad behöver svenska lärare för att bättre kunna undervisa eleverna? Hur ska vi motarbeta segregationen? Och – en diskussion som återigen aktualiserats efter Skolverkets uppmärksammade rapport som pekar på betygsinflation i friskolorna – ska vinster i välfärden fortsätta finnas i skolans värld?

Det senaste året har även debatten om läxor och studiero blossat upp. Kan färre läxor ge bättre resultat? När ska eleverna få sitt första betyg? Ska de nationella proven bli fler eller färre? Och kan AI-robotar rädda den svenska skolan? 

Utbildningsminister Gustav Fridolin och Liberalernas partiledare Jan Björklund möts i en duell om skolan och vad som händer efter valet om de får bestämma. Därefter fortsätter debatten med en panel som har stor inblick i skolans vardag och verklighet. Som vanligt på Forum/Debatt finns det utrymme för publikfrågor. Varmt välkomna!

Medverkande:

Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister
Jan Björklund (L), partiledare
Hamid Zafar, rektor Sjumilaskolan, Biskopsgården/Göteborg 
Eva Myrehed Karlsson, tidigare skolledare och numera chefskonsult 
Marika Andersson, rektor Lövgärdesskolan, Angered/Göteborg 
Jonas Vlachos, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet
Isak Skogstad, högstadielärare Engelska skolan i Nacka

Debatten leds av Annie Reuterskiöld, politisk reporter på Svenska Dagbladet

Forum/DebattFri entré