×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Eudora Welty, Carson McCullers och Flannery O´Connor
Eudora Welty, Carson McCullers och Flannery O´Connor

Arkiverat evenemang:

No Southern Belles

Klassikersalongen


Foajé 3


Klassikersalongen är en ny serie med författare, litteraturkritiker och kulturskribenter om moderna klassiker och äldre pärlor. Denna gång om verk av Carson McCullers, Flannery O´Connor och Eudora Welty. 

Det är novellkonsten som får merparten av strålkastarljuset denna kväll. Tone Schunnesson leder samtalet med Monika Fagerholm och Ida Linde

Verken som avhandlas är skrivna av tre tidlösa författare från 1900-talet, med rötterna stadigt förankrade i den amerikanska södern, nämligen: Carson McCullers Balladen om det sorgsna kaféet och sju noveller (orig. 1951), Flannery O' Connors novellsamlingar Allt som stiger måste stråla samman (orig. 1965) och En bra karl är svårt att finna (orig. 1955) och Eudora Weltys Junikonsert och andra noveller (orig. 1980).

Tone Schunnesson har gått på Biskops Arnös författarskola, läst filosofi på Södertörns högskola och skrivit för Nöjesguiden och Bon. Hon nominerades till Borås Tidnings debutantpris 2017 för debutromanen Tripprapporter, en kompromisslös och poetisk resa in i en ung kvinnas mentala tillstånd.

Monika Fagerholm är en finlandssvensk författare som romandebuterade 1994 med den lovordade Underbara kvinnor vid vatten och tilldelades Augustpriset 2005 för Den amerikanska flickan. Den senaste romanen är Lola uppochner (2013). Sällan har småstadens släpiga dynamik, brådsvärta och humor framträtt så sanna som här.

Ida Linde är uppvuxen i Umeå, men bor numera i Stockholm. Den kritikerhyllade Norrut åker man för att dö, för vilken hon tilldelades både Norrlands litteraturpris och Aftonbladets litteraturpris 2015, är en roman om Västerbotten och om vad vi ärver och hur det påverkar oss.

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

27 mars 2018

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur

Just nu inga föreställningar inlagda