En del av Stockholms stad
Musik
Nisse Landgren.
Foto: ©ACT / Sebastian Schmidt

Arkiverat evenemang:

Nisse Landgrens hörnaI sin hörna presenterar Nisse Landgren ett axplock av sina favoritartister. Nisses gäster bjuder på en rejäl dos musik men vi får även en inblick i vad som gömmer sig bakom musiken och artisteriet.

Nisse Landgren om årets gäster:

BO KASPERS ORKESTER

18 april, Stora scenen


Foto: Jorgen Hildebrandt

 "
Bo Kaspers Orkester är levande institution i svenskt musikliv. Inga har väl lyckats bättre med att kombinera jazzinfluerad pop med tänkvärda texter än just BKO. Att förmedla en text genom att kombinera den med i grunden improviserad musik är ett konststycke som få lyckats med. Bo Kaspers Orkester har visat vägen i många år och så kommer de att fortsätta, ända in i kaklet. Respekt!"

MALENA ERNMAN

22 maj, Stora scenen


"Malena Ernman är en lysande fyrbåk i den svenska tristessen. Aldrig lagom, aldrig tråkig. Alltid spännande, engagerad, personlig och sann. En virtuos i allt hon tar sig för, vare sig det rör sig om barockopera, Melodi Grand Prix eller Mozart. Malena är en förebild för många – definitivt även för mig!"

Övriga medverkande är:

Magnus Lindgren, träblås
Mats Bergström, gitarr
Nils Landgren, trombon & sång

China Moses

11 oktober, Hörsalen.

China är en artist jag länge varit nyfiken på att få prata lite med och förstås även musicera tillsammans med. Hon är dotter till en av jazzens största sångerskor, Dee Dee Bridgewater, och äpplet faller inte långt från trädet. China bor i Paris och är en stor stjärna i Frankrike, med egen TV-show och en lysande karriär som sångerska. Den här kvällen får vi veta mer om denna starka kvinna och artist, i Nisses hörna såklart! Dessutom är det inte vilket band som helst som backar upp henne. Nils Landgren Funk Unit borgar för ett oemotståndligt sväng i hörnan!”

Helen Sjöholm

17 november, Stora scenen


Foto: Caroline Roosmark

Helen Sjöholm är en artist som tog Sverige med storm när hon kom från i princip ingenstans till att bli en av våra största och folkkäraste artister genom huvudrollen i Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikal Kristina från Duvemåla. I hennes fall blir guldet inte till sand som det sjungs om i musikalen, snarare blir allt hon rör vid till guld. Sympatisk som få är hon, Helen Sjöholm, och jag ser mycket fram emot att få träffa henne, att snacka lite och spela ihop. Med sig har Helen två önskemusiker, Martin Östergren, piano, och Ulric Johansson, bas.” 

Eva Dahlgren

14 december, Stora scenen

”Om Eva Dahlgren kunde jag skriva spaltmeter. En enastående kvinna och artist. Jag har beundrat henne ända sedan jag första gången kom i kontakt med henne, i Melodifestivalen för mycket länge sedan. Hon satt på en hög pall och sjöng till eget gitarrkomp med ett slags pudelfrisyr. Jag satt i den stora festivalorkestern och spelade och kände längst inne att det här är början på nåt stort. Jag hade rätt! Eva är en artist med integritet, värme, ödmjukhet, ett starkt patos och hon går hela tiden framåt. Undersöker nya vägar, vågar prova nya förhållningssätt.”

Information

Scen

Speltid

1:40 h, ingen paus

Premiär

25 januari 2017

Pris

  • Ordinarie:435 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Stora scenen, Hörsalen

2017-05-22
måndag
19:00
3 Platser kvar
Malena Ernman BOKA / KÖP
2017-10-11
onsdag
19:30
253 Platser kvar
China Moses BOKA / KÖP
2017-11-17
fredag
19:00
Helen Sjöholm Utsålt
2017-12-14
torsdag
19:00
Eva Dahlgren Utsålt