×
En del av Stockholms stad
Musik
Ana Diaz
Foto: Guy Aslan

Arkiverat evenemang:

Ana Diaz


Hörsalen


Trots att hon nominerats i kategorin Årets nykomling på Grammisgalan så har Ana Diaz en gedigen karriär bakom sig. Som låtskrivare har Diaz författat hits till namn som One Directon, Britney Spears, David Guetta, Wyclef Jean och fler därtill. Förra året klev hon fram i rampljuset och introducerade sig själv som ett av Sveriges mest lovande pophopp med hjälp av två EP:s på svenska – ett språk hon tidigare inte rört.

Efter att ha spenderat över ett decennium utomlands återvände Ana Diaz nyligen till Sverige för att helhjärtat ägna sig åt solokarriären. Men under hela perioden utomlands har hon alltid hållit kontakten med det svenska musiklivet, och samarbetade då bland annat med Petter, Agnes, Kleerup och Daniel Adams-Ray under sporadiska Sverigebesök.

Omställningen till att skriva både om och för sig själv introducerades först på singeln Fyll upp mitt glas nu som Diaz delade med sig av via den egenstartade etiketten WINWIN. Låten var en slående nutidsskildring, på de två kommande släppen – Lyssna del 1 och Lyssna del 2 – tog Diaz sin bitterljuva mix av självutlämnande texter och välproducerade, djupa melodier till en ny nivå. Hon var nu en given del av den svenska musikscenen. Själv har hon beskrivit sina låtar som kärleksförklaringar till det svenska språket, att något tungt måste adresseras med kärlek och glädje i grunden. Med den inställningen har Ana Diaz frälst en enad kritikerkår.


18-årsgräns
Endast ståplats
Dörrar 19:00
Konsertstart 20:00

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

6 april 2018

Pris

  • Ordinarie:185 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda