×
En del av Stockholms stad
Musik

Arkiverat evenemang:

Jireel + Sammy & Johnny Bennett + Jëlly

Finissagekonsert för Folkmusik 2.0 – svensk hiphop remixad


27 januari 2018 20:00
Studion


Lördag den 27 januari slår vi på stort och bjuder in hela den nya, unga hiphopeliten. Tre av de absolut mest intressanta akterna just nu kommer denna kväll att uppträda med separata konserter på Studion. Vi firar av vår utställning Folkmusik 2.0 – svensk hiphop remixad med dunder och brak!

JIREEL 

Den unga rapparen från Rågsved söder om Stockholm har på kort tid exploderat som ett av landets mest uppmärksammade hiphop-löften. Jireel debuterade i november 2015 med låten Här & Nu och har sedan dess fortsatt med sin kaxiga, moderna stil. Låtar som Som Mig, Langa Luren och superhiten Cataleya gjorde 2016 till hans hittills kanske starkaste år. Snap från nyss släppta EP:n Jettad omnämns redan som en milstolpe inom svensk hiphop – och när Jireel fick den stora äran att avsluta hela Grammisgalan 2017 fick vi se smakprov på en strålande liveartist. Nu åker han på stor vårturné runt om i landet! Jireel har bara börjat.

Sammy & Johnny Bennett

Videon och låten 5DF med Sammy & Johnny Bennett slog ned som en bomb på den svenska rapscenen våren 2016. Ordet om brödraparet och TU5EN-kollektivet från Göteborg spreds som en löpeld. Fler och fler har ställt sig i hyllningskören för deras fantastiska flow, rytm och attityd sedan brödernas debut-EP: Hundra80 släpptes i fjol.

På Grammisgalan 2017 prisades Sammy & Johnny Bennett välförtjänt i kategorin Årets Nykomling. De är även nominerade i kategorin "årets hiphop/RnB" på P3 guld galan 2018 för deras andra EP ST.RECK som släpptes i år.

Duon har i år bl.a. turnerat i Skandinavien med Lorentz och jobbar just nu på sitt debutalbum. I väntan på fler detaljer kring releasen av det kan ni börja med att lyssna in er på brödernas senaste singel Bevis.

JËLLY

Den 8:e september 2017 släppte JËLLY sin debut Allting / Ingenting. En EP om besvikelse och sorg, men också om att hitta tillbaka till styrkan igen. JËLLY är första artisten ut på Adam Tenstas nystartade label JÄRN.


Åldersgräns: All ages (13+)
Dörrar: 19.00
Konsertstart: 20.00

Konserterna är en del av finissagen av Folkmusik 2.0 - Svensk hip hop remixad.

 Andra aktiviter under dagen:

15-20: Fri entré och sista chansen att se hiphop-utställningen.

15.00: Workshop: Emma Dominguez – konst och aktivism (fri entré)

18.00: Finissage-samtal: Jireel och Sammy & Johnny Bennett i samtal med Mats Nileskär (fri entré)

Information

Scen

Studion

Speltid

1:40 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:180 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

2018-01-27
lördag
20:00
547 Platser kvar
BOKA / KÖP