×
En del av Stockholms stad
Musik
Finissage: Jireel + Sammy & Johnny Bennett + Jëlly 27/1, Studion
Foto: Sammy & Johnny Bennett: Foto Annika Berglund, Jëlly: Foto David Möller, Jireel: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Jireel + Sammy & Johnny Bennett + Jëlly

Finissagekonsert för Folkmusik 2.0 – svensk hiphop remixad


Studion


Lördag den 27 januari slår vi på stort och bjuder in hela den nya, unga hiphopeliten. Tre av de absolut mest intressanta akterna just nu kommer denna kväll att uppträda med separata konserter på Studion. Vi firar av vår utställning Folkmusik 2.0 – svensk hiphop remixad med dunder och brak!

JIREEL  - ÅRETS ARTIST PÅ P3 GULD 2018

Jireel vann kategorin Årets Artist på P3 Guldgalan! Detta är den första spelningen efter priset, sedan väntar en stor vårturné runt om i landet! Den unga rapparen från Rågsved söder om Stockholm har på kort tid exploderat som ett av landets mest uppmärksammade hiphop-löften. Jireel debuterade i november 2015 med låten Här & Nu och har sedan dess fortsatt med sin kaxiga, moderna stil. Låtar som Som Mig, Langa Luren och superhiten Cataleya gjorde 2016 till hans hittills kanske starkaste år. Snap från nyss släppta EP:n Jettad omnämns redan som en milstolpe inom svensk hiphop. Jireel har bara börjat som "Man of the year".

Sammy & Johnny Bennett

Videon och låten 5DF med Sammy & Johnny Bennett slog ned som en bomb på den svenska rapscenen våren 2016. Ordet om brödraparet och TU5EN-kollektivet från Göteborg spreds som en löpeld. Fler och fler har ställt sig i hyllningskören för deras fantastiska flow, rytm och attityd sedan brödernas debut-EP: Hundra80 släpptes i fjol.

På Grammisgalan 2017 prisades Sammy & Johnny Bennett välförtjänt i kategorin Årets Nykomling. De var även nominerade i kategorin "årets hiphop/RnB" på P3 guld galan 2018 för deras andra EP ST.RECK som släpptes i år.

Duon har i år bl.a. turnerat i Skandinavien med Lorentz och jobbar just nu på sitt debutalbum. I väntan på fler detaljer kring releasen av det kan ni börja med att lyssna in er på brödernas senaste singel Bevis.

JËLLY

Den 8:e september 2017 släppte JËLLY sin debut Allting / Ingenting. En EP om besvikelse och sorg, men också om att hitta tillbaka till styrkan igen. JËLLY är första artisten ut på Adam Tenstas nystartade label JÄRN.

Åldersgräns: All ages (13+)
Dörrar: 19.00
Konsertstart: 20.00

DJ under kvällen före och efter konsert är Pure P!
Låtskrivare och producent med många projekt under sina vingar och som DJ och arrangör står han bakom klubbarna Devotion och ImOnARoof som ofta benämns som rena instutitioner i Stockholms urbana scen. På musikskaparsidan jobbar P bl a tätt intill den nyhypade Majestic-affilierade R&B-gruppen The Endorphins. Med Pure P bakom skivspelarna kan vi förvänta oss ett set med ledorden Kompromisslöshet, Soulfulness och Kreativitet.

Konserten är en del av finissagen av utställningen Folkmusik 2.0 – Svensk hip hop remixad.

Andra aktiviter under dagen:

15–20: Fri entré till hip hop-utställningen.

15.00: Workshop: Emma Dominguez – konst och aktivism (fri entré).

18.00: Finissage-samtal: Jireel och Sammy & Johnny Bennett i samtal med Mats Nileskär (fri entré).

Information

Scen

Studion

Speltid

1:40 h, ingen paus

Premiär

27 januari 2018

Pris

  • Ordinarie:180 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda