×
En del av Stockholms stad
Musik
Tigran Hamasyan
Foto: Elena Petrosyan

Arkiverat evenemang:

Tigran Hamasyan


Stora scenen


Tigran Hamasyan är en kritikerhyllad pianist som blandar jazz, minimalistiska kompositioner, armenisk folkmusik med inspiration från hiphop. Nyss fyllda 30 är han en av de mest karaktäristiska jazzpianister av sin generation.

På senaste skivan An Ancient Observer som släpptes i början av året har han skrivit och producerat alla låtar själv.

– Det är en betraktelse av den värld vi lever i nu, vikten av vår egen historia som vi bär med oss, som påverkar oss även om vi inte inser det säger Tigran. Albumet reflekterar upplevelser jag haft.

Tigran är en mångfacetterad och multitalangfull artist. På sina skivor har han vid sitt piano konstant utforskat jazzen. Han blandar gärna in element från elektronisk musik, folkmusik och konstmusik. Samtidigt märks hans influenser från både hiphop och heavy metal i det musikaliska uttrycket.

Han föddes i Armenien 1987, flyttade med sin familj till Los Angeles 2003 där han växte upp. Redan som treåring började han spela piano och uppträdde redan som elvaåring på olika festivaler runt om i världen. Samma år som han fyllde 16 vann han Montreux Jazz Festivals pianotävling. Han har lovordats av några av de största: Chick Corea, Herbie Hancock och Brad Mehldau.

Line up:

Tigran Hamasyan – Piano/elektronik

Information

Scen

Stora scenen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

26 mars 2018

Pris

  • Ordinarie:290 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda