×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Folkets bio

Arkiverat evenemang:

SHAPESHIFTERS

Skärisbiografen ● REGISSÖRSSAMTAL ● Från 11 år


Skärisbiografen


Men var kommer du ifrån egentligen? Regissören Sophie Vukovic har fått frågan många gånger. Nu svarar hon med sin debutfilm. Shapeshifters är en självbiografisk dokumentärfilm med hög igenkänningsfaktor för alla som är barn till föräldrar med rötter från andra länder. På ett poetiskt vackert och sökande sätt lyfter hon migration och längtan efter tillhörighet bortom nationella gränser. Med arkivbilder, fiktiva reflektioner och intimt filmade bilder av Vukovics egen familj skapar hon en bildvärld som speglar mellanförskapet många befinner sig i.

En film för och av de som aldrig började på en fast punkt och lever i flera världar samtidigt. 

Regissörssamtal
Efter filmvisningen blir det ett regissörssamtal med Sophie Vukovic. Samtalet pågår i ca 20 minuter och efteråt får publiken får möjlighet att ställa frågor och prata med Sophie.

 

Press

"Flerspråkighet är en central ingrediens i den stimulerande essäfilmen Shapeshifters. En av många glädjande igenkänningar för oss som lever i sådana språkrelationer." - DN 

"Det är poetiskt och personligt." - Kulturbloggen

”Shapeshifters” är en film om vad migration och rotlöshet gör med människor. Med små medel får Sophie Vuković oss att förstå hur svårt det är att hitta hem om man inte har en fast plats att utgå från." - SvD

Om filmen:

Ålder: Från 11. Alla som är 11 år eller äldre får se filmen utan vuxna. Med vuxet sällskap går det bra att vara 7 år men inte yngre.

Språk: Svenskt tal och svensk undertext
Originaltitel: Shapeshifters
Genre: Essäfilm, dokumentär, självbiografi
Land: Sverige
Inspelningsår: 2017
Regi: Sophie Vukovic

 

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:50 h, ingen paus

Premiär

10 december 2017

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen

Just nu inga föreställningar inlagda