×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Ronan Merot

Arkiverat evenemang:

Film i skolan

SWAGGER

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser.

Filmen rekommenderas för åk 6-9 och gymnasiet och har franskt tal med engelsk undertext. Filmen visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen.

Synopsis

Swagger är en fransk film om elva ungdomar som lever i några av Frankrikes mest utsatta områden utanför Paris. I filmen får vi se världen genom deras ögon och höra deras fyndiga och skarpa betraktelser om sin omvärld. En rolig och allvarlig film som bara går att se på Skärisbiografen.

Regissören Olivier Babinet jobbade i flera år med ungdomarna innan han bestämde sig för att göra dokumentären om dem. Han intervjuar dem om deras framtidsdrömmar, familjeproblem och livet i skolan.

Porträtten av ungdomarna blandas med färgstarka scener som hämtar inspiration från science fiction, musikaler och amerikanska high school komedier. Med hjälp av scenerna och ungdomarnas personligheter blir filmen både rolig och allvarlig.

Trots att ungdomarnas liv kan verka tungt på många sätt får vi se att alla ungdomar har drömmar som ingen kan ta ifrån dom. Regissören själv har berättat att han tycker många filmer utspelar sig i utsatta förorter skildrar dom på ett negativt sätt. Därför ville han göra den här filmen som fokuserar på vilka ungdomarna är och förändrar sättet att se på dem och orterna de bor i.

Filmen visades på filmfestivalen i Cannes där den blev en av de stora snackisarna. Den blev nominerad i kategorin Bästa dokumentär på Cesar Award som är Frankrikes motsvarighet till Oscarsgalan och visades på Stockholms filmfestival Junior den här våren.

VISNINGAR:

Swagger

Måndag 23 april  kl 11:15

Måndag 7 maj kl. 13:15

Måndag 21 maj kl 09:15

BOKA VISNINGAR:

Mejla antalet platser och datum som ni vill boka till valentina.bender@stadsteatern.stockholm.se

 Biljetterpris: 20 kr 

ÄR DU LÄRARE?
Inspirationsmaterial för filmerna kommer att finnas tillgängligt på webben i februari.

Skolbokningar

Om filmen:

Ålder: Barntillåten. Filmen rekommenderas för åk 6-9 och gymnasiet.

Språk: Franskt tal och engelsk undertext
Originaltitel:  Swagger
Genre: Dokumentär
Land: Frankrike
Längd: 1:24 h
Inspelningsår: 2017
Regi: Olivier Babinet