Teater
Foto: Bernhard Grünewald

En pjäs om Isaac, Sigrid och Sverige

Klara Soppteater

Isaac Grünewald stormade in på den svenska konstscenen, och vände upp och ner på alla begrepp med sina färger, sina motiv och sin stora personlighet.

Som kompromisslös modernist och rikskänd jude drabbades han både av intensiv beundran och glödande hat vilket kom att definiera hans person och gärning. Lika dynamiskt komplicerad var Isaacs ömma relation till hustrun och konstnären Sigrid Hjertén, som han svek och stöttade om vartannat.

Nu är det dags för Isaac att göra entré hos oss på Soppteatern med all sin brinnande passion i behåll, i ett nyskrivet och engagerande drama av Marianne Goldman.

Press

»Rapp biografi om hatad och älskad Isaac Grünewald « SvD

»Det är en alldeles utmärkt introduktion till den svenska konsthistorien« SvD

läs hela recensionen på SvD här

» Föreställningen är en gripande skildring av två konstnärer som blev förälskade i varandra och levde tillsammans i fyra decennier och samtidigt en fängslande resa till det svenska samhället under modernismens födelse. « Kulturbloggen

» Det är en föreställning som är ett måste för alla konstintresserade. Ja för alla kulturintresserade. En föreställning om konst, om konstnärer, om Sverige, om främlingsfientlighet, om kärlek, om svek, om modernismen. « Kulturbloggen

läs hela recensionen på Kulturbloggen här

»Goldmans stycke är en ­timmes lunchteater med hög densitet.»

läs hela recensionen på Dagens Nyheter  här

Självporträtt av Isaac Grünewald 1912