×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Tala Med tillsammans med StreetGäris
Foto: Ailin Mi

Arkiverat evenemang:

TALA MED

En lyssnarserie med Streetgäris


19 februari - 16 april 2018
Fri Entré


Tala med är en lyssnarserie där de som berörs av ämnet får forma samtalet. För att på en trygg plattform prata om frågor som ofta lyfts och diskuteras av andra, men sällan av de berörda.

TALA MED

Det är nu valår och vi vill utmana samtalet. Nu är det viktigare än någonsin att vi vågar prata med varandra och det gör vi genom att lära oss att lyssna och genom att skapa trygga plattformar där intresset för samtalet är genuint.
Föreningen StreetGäris och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby bjuder i vår in till en lyssnarserie där vi vill lyfta personer som det ofta talas om men som det sällan talas med. Vi tror på att lyssna och lära för att skapa förståelse och gemenskap. Förstår vi varandra är de lättare att kämpa för varandras rätt att leva, tillsammans, i det öppna demokratiska samhälle vi strävar efter.

Vårens första samtal: Att vara jude i Sverige i dag

Moderator:
Olga Stern
Olga är uppvuxen i Stockholm med ett ben i det judiska communityt och ett ben i den ickejudiska världen. Till vardags är hon programmerare och driver tjänsten Genews som hjälper nyhetsredaktioner att balansera könsfördelningen i sitt innehåll, men håller också föredrag och modererar samtal.

Samtalsdeltagare:
Wendy Francis
Wendy "Wutäng" Francis är utbildare, poet och storyteller, och använder sin poesi för att böja, bryta ner och bygga om på nytt. Med sina texter vill hon uppmana andra att skapa kulturella avtryck på samtiden - att vara svarta utropstecken på tomma, vita blad. Under kvällen kommer Wendy även läsa en dikt som handlar om att vara minoritet i en minoritet - som svart och judisk.

Jackie Mhitaryan
Jackie Mhitaryan, 26 år, student och aktivist. Brinner för progressiva frågor, sitter i StreetGäris styrelse och engagerar mot antisemitism.

Naima Grossman
Naima läser internationell migration och etniska relationer på Södertörns högskola. Hon arbetar med interreligiös dialog och är bl.a. aktiv inom projektet Tillsammans för Sverige där hon utbildar i dialogmetoder och föreläser om fördomar, antisemitism och hur det är att leva som judinna och minoritet i Sverige.

StreetGäris och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby bjuder i vår in till tre tillfällen på följande teman:

Att vara jude i Sverige i dag 19 februari 18.00

Att vara rom i Sverige i dag 19 mars 18.00

Att vara transperson i Sverige i dag 16 april 18.00

Tidigare samtal i höst: Unga feminister i orten 23 oktober, Våra mammor i orten 6 november, Rätten till våra kroppar 4 december. 

2018-02-19
måndag
18:00 - 20:00 Vällingby
2018-03-19
måndag
18:00 - 20:00 Vällingby
2018-04-16
måndag
18:00 - 20:00 Vällingby