×
En del av Stockholms stad
Musik
KOKOKO
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Kokoko!


tisdag 12 februari
Nalen Klubb •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019. Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

KOKOKO! är det kongolesiska bandet som gör explosiv och vibrerande psykedelisk electronica så som du aldrig hört den förut. Deras musik har kallats för Kinshasas soundtrack, samtidigt som en vind av förändring sveper över Kinshasas kulturella landskap med en ny fantastisk alternativ-scen. Musik skapad från slummen och klubbarna i staden mellan strömavbrotten. Med instrument som andas DIY blir soundet något helt unikt.

Medlemmarna i KOKOKO! uppfinner och bygger sina instrument av saker som de hittat, som en gitarrsträng, en skrivmaskin som blir till trummaskin och en talk box från en bilbandspelare. Genom det kongolesiska Kinoise Productions har de samarbetat med den franska producenten Débruit och medverkat i projektet Africa Express som promotar samarbeten mellan gränserna.

KOKOKO! är stadens ljud och de kallar sin musik för techno kintueni – direkt, oslipat, punkigt och elektroniskt. Förvänta dig en oväntad och rolig klubbupplevelse!
Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år
Denna konsert är stående.


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2019. Läs mer om renoveringen, flytten och våra nya spelplatser här.

MusikNalen